A női oldal-borda

Levél nőknek "feladó" nélkül

Levél nőknek "feladó" nélkül

Napi mesék, levélben

A leveleknek ugyan van feladója, de olyan, aki sosem, vagy csak ritkán "feladó"... ezek az én meséim a mindennapokról, és nem meglepő, hogy néhol hasonlóak a Te meséidhez.

2015. március 15. - Hedbusch

 header_mesek-feltoltese.png

A Blog úgy mondják nagyon őszinte műfaj. 

 

Ráadásul úgy látom elsősorban női műfaj. A célközönség megválasztása lényeges szempont, ha ez nincs, akkor az egész csak pusztába kiáltott szó. Az interneten  állandó a zsivaj, a dumaparti.

 

Anyák, nagyik, szinglik, házasok, és házatlanok, az ezotériában jártasak és járatlanok, szex mániásak, és frigidek beszélnek és beszélnek, és olvassuk és olvassuk. Olyan ez, mint egy régi telefonközpont, csak most másképpen szólnak a "hívások". Leírva, olvasva.

Nincs idő a beszédre?

Talán ez egy intimebb módja a gondolatok tudomásul vételének, de nem a közlésnek. Mert amit leírunk, többé nélkülöz minden intimitást. Látod mások és láttatod a saját gondjaidat, problémáidat, történeteidet. Eközben lehet sírni, vagy röhögni, dühöngeni vagy egyetérteni.

 

Belövöm a célcsoportom. Ha a nagyik a nagyiknak, az anyák az anyáknak, a szinglik a szingliknek és stb. stb., akkor az én ” kedves Barátaim!”, a mai ötvenes nők azon serege, akik meglévő, vagy elveszett egzisztenciájukkal szívósan küzdenek, helyüket még mindig kitartóan keresik.

Hányan is vagyunk? Se szerink se számunk, se elejünk se végünk, és ez utóbbit joggal remélem!

 

Egyet az elején le kell szögezni! Nincs harag és nincs ujjal mutogatás. Nincs másokban hibát keresés, felelősséghárítás. Tudomásul vétel, helyzetkép, és a megfelelő konzekvencia. Ez van!

Olyan ez, mint a letolt gatyájú pasi. Ki lehet röhögni gúnyosan, és lehet megértően szeretni, ahogyan totyog abban a lecsusszant gatyában.

Kevés dolog az, ami minden előjel nélkül történik. Utólag persze tudjuk. Nos, ez esetben is az a „gumi a gatyeszben” már jó ideje lazult, éreztük, hogy lesz még ezzel baj, de valahogy nem vettük komolyan. Aztán egyszer szakadt a madzag.

Más kérdés, hogy a mai szűkebb és tágabb környezet, sem kedvez a jelzett „népcsoportnak”.

 

Itt állunk, mi az ötvenes és azon túli nők – és persze a férfiak is, de ez külön fejezet – mint kissé túlkoros Csipkerózsikák, akiket nem akar senki felébreszteni, vagy szemüveges Hófehérkék, akik mellől kikoptak a törpék, esetleg Hamupipőkék, akik lába már nem fér a régi cipőbe.

 

Egy vagyok én is közülük, a mesehős, aki mesél bár nem éppen meseszerűek a mindennapjai. Tudom a Tied sem az mindig!  

A bejegyzés trackback címe:

https://levelnoknekfeladonelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr867272123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása