A női oldal-borda

Levél nőknek "feladó" nélkül

Levél nőknek "feladó" nélkül

Kutyakötelesség

2015. március 27. - Hedbusch

happy-dog-photos-11111111.jpg

Van egy felszólítás, amikor ha törik, ha szakad meg kell valamit tenned.

Ez így hangzik: Kutyakötelességed megtenni

  

Vagyis akár egy ebnek úgy kell cselekedned!

Mert a kutya milyen? Hűséges, szolgálatkész, rajongva követi, akit szeret, engedelmes, megvédi azt, akit szeret. Hálás, jó szóért, finom falatért, szeretetért. Tanítható, tanulékony.

 Tehát:

A kutya nem fogja megcsalni eb párját – már ha van neki –  de hoppá! A Gazdáját sem cseréli le!

 A kutya nem ugatja neked, hogy : „ Rossz napom volt, te nem is emlékszel mert sose figyelsz rám, de két kutya, tudod az a két kis hülye öntelt vakarék séta közben leugatta a szőrömet. Nem elég selymes! Ezt ugatták a képembe! Kérlek ma hagyj! Nem hempergek és kérlek ne is kunyizz! „

 A kutya nem fog elfordulni a sarkon mellőled, mert őrjítő sült kolbász szaga terjeng két utcával odébb. ( Na, jó, ez lehet, nem állja meg a helyét, de jól hangzik!)

 A kutyának, ha azt mondod : „Most aztán nem megyünk sehova, ennyi volt a séta, mert cúg van kint”, akkor ő bánatos szemekkel tudomásul veszi és apró vakkantásokkal színesített próbálkozások után elhever  a hozzád legközelebbi szőnyegen,  kissé sértődötten les majd rád, de nem kezd el hisztizni az tuti!

 A kutya, ha azt látja, hogy valaki hangos szóval, netán félreérthetően közelít feléd, gondolkodás nélkül acsarogni kezd, és azt vicsorogja kutyául: „ Rendi, hogy te vagy az új tag, aki neki udvarolsz, de kutyául szétugatlak, rádugrom és bekoszolom azt az amúgy randa csőgatyádat, és ha semmi nem segít, lecsurgatlak oldalról. Harapni csak végszükségben fogok! „ FOG!! Értjük!!!

 A kutya vég nélküli lihegésbe kezd, ha egy illatos husit adsz neki, vagy valami trendi kutyakajával toldod meg amúgy is szaftos cuccal teli tálkáját. Hálás lesz még akkor is, ha a fületövét rendszeresen, a háta táját, hasa alját ismétlődően vakargatod és őt magát időnként megdögönyözöd.

Háláját sűrű nyálcsorgatással, eszelős lihegéssel és vigyorgással jutalmazza. Ha kell, a lábadra hever, télen ez jól jöhet, mert nem kell elmenned a szekrényig a meleg szöszmösz-zokniért.

 A kutya tanulékony is. Ha azt mondod neki: „Ugasd meg azt a fazont, mert nem csípem!”, megugatja, sőt túlórát ugat! Ha azt mondod, „ Na indul a séta!” , az in- betűk kiejtésekor már az ajtóban csahol és az ajtó és közted lévő távot pont kétszer annyiszor teszi meg mint az a fizika törvényei szerint lehetséges lenne.

 De hogy mi a kutyakötelesség pontosan? Ezt még nem sikerült megfejtenem.

 

A kutyafáját!

A bejegyzés trackback címe:

https://levelnoknekfeladonelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr787309314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sol Durka 2015.04.06. 18:30:33

Mi a kutyakötelesség? Már megfejtetetted: a kutya minden körülmények között őrzi a házat, a gazdit, teljesíti, amiért az ember tartja.

2015.04.06. 18:30:47

Mondjuk a kutya fájával kapcsolatban is hasonló kérdést tennék fel, de vannak még talányok :)
süti beállítások módosítása